Crème Brûlée

Tilberedning

  1. Skjær eller klipp skålen ut av folien.
  2. Dryss Demararasukkeret fra posen jevnt utover Creme Brûléen
  3. Karameliser sukkeret. Best resultat oppnås ved å benytte gassbrenner. Smelt og brenn sukkeret til det blir brunt og la skålen stå ett til to minutter til sukkerlokket blir hardt. Server. Alternativt kan grill i stekeovn brukes på full effekt. Sett skålen i langpanne med kaldt vann og isbiter, dette for å unngå at Crème Brûléen blir for varm og smelter. Plasser langpannen nær grillen når den er varm og pass på at sukkeret ikke blir for brent. La desserten hvile til sukkerlokket har blitt hardt. Server.

Serveringstips
Smaker godt med nypisket krem. Pyntes gjerne med søte, friske bær.

Oppbevaring: Kjølevare, lagres ved 0-4° C. Lagres liggende.
Ingredienser: Melk, eggeplomme (20%), sukker, vanilje, Demararasukker til karamellisering.
Vekt: 110 g Crème og 6 g Demararasukker.

Næringsinnhold pr 100 g
Crème Brûlee:
Energi: 1165 kJ (kcal 278)
Protein: 4,7 g
Fett: 20,9 g
Karbohydrater: 18,3 g
Kalsium: 80 mg
Kalium: 90 mg